ЛЕТОПИС

 
ПРЕДИ 35 ГОДИНИ ЗАПОЧВА НАШИЯТ СЛАВЕН ЛЕТОПИС
 

Месец януари 1984 година на улица “Гани Ганев” в к-с “Възражадане” отваря врати една нова ,красива детска градина под номер 20. Започва летоброенето , в което се вграждат активна възпитателно-образователна работа,творчески делници ,празници и инициативи ,имена на директори и учители , служители , дали своя принос ,за да бъде днес детската градина, с традиции, утвърден престиж и заемаща достойно място в предучилищното възпитание и обществения живот на града ни

. Първата копка е направена през 1982г. по типов проект за осем възрастови групи и 208 места. Месец май 1994 година е първият юбилей , с даване име на детската градина, отбелязан с грандиозния спектакъл на сцената на Дома на НХК.За първи път прозвучава химна на детсакат градина , по текс на деца от детската градина.Да “Нашата детска градина тя е Златно ключе,аз съм златно момиче, ти си златно момче” 7 май 1996 година ще остане паметен в летописа на детската градина с тържественото осветяване барелефа на “Златно ключе” с кръстник РЕНТ телевизия.На празничния водосвет децата получиха своя символ – “златния ключ с пеперуда”, който и днес е символ на вечния ни стремеж за полет към непознатото, тайнственото , необятното.В този ден “златните “ момичета и момчета развяха за първи път своя флаг-синьо знаме с красива златна пеперуда вплела всебе си тайнснтвения златен ключ. Педагогическата колегия бе първата в града ,която дари тези символи на своите палавници , за да се гордеят до днес , че са възпитаници на детска градина с традиции и престиж. Плод на триадата слово- музика- живопис са и първите самостоятелни детски книжки.На 26 май 1992год малките поети от детската градина заедно с ЦДГ №6 празнуват своятоа премиера с книжката “Римен ден” .“Вълшебствата на Златното ключе”, издадена през 1994год е първата самостоятелна книжка , в която поезията е вълнуваща с неподправена детска фантазия с богат колорит от детски рисунки.“Пътува влакче за бургас”издадена през 1995г е втора самостоятелна книжка и първия детски мюзикъл, представянито на която бе с грандиозен спектакъл на сцената на Дома на НХК. По повод 35т-ят рожден ден на детската градина бе издадна и първата електронна книжка „Вълшебствата на Златното ключе”с детско творчество на бивши и настоящи възпитаници.

През годините децата ни участваха в редица конкурси ,изложби ,концерти , празници и тържества,телевизионнии радиопредавания и заслужено получиха многобройни грамоти и награди. Като традиция в детската градинта се утвърдиха тържественото откриване на новата учебна година,Коледни и Великденски концерти под купола на християнския храм,Лазрска и Коледарска група ,която посещава обществени институии и приятели на деската градина .

Днес нашата детската градина , нашето „Златно ключе” е едно прекрасно място ,в което се съчетават професионализма ,любовта, творчеството, амбициите и вълшебния свят на детството. Това вълшебство ,което всяка година събира и изпраща стотици усмихнати детски лица.Това вълшебство ,което владее приказния свят на детството окрилено от вълшебници- педагози. Днес няма медия , която да не познава децата на “Златно ключе”,защото с интерес следят всички наши изяви и участия. Днес няма празник , при който наред с цветята ,добрите думи за благодарност да не заблестет и сълзи в очиште на родители и учители.А това е тихата благодарност и признание ,които топлят сърцето на учителя.

МАРИЯНА БОЙЧЕВА ДИРЕКТОР

 


НАШАТА  ДЕТСКА  ГРАДИНА

 


За връзка

ДГ "Златното ключе"

гр.Бургас 8000
ул. „Сливница” № 86тел. :Директор
Марияна Бойчева - 056 / 841 612
Секретар -056 / 843 245